8.9
372 beoordelingen

Wasbare dekbedden

In 30 seconden je bed opgemaakt!

Met instopstrook

Gemaakt in Nederland

Verzwaringsdeken-met-hoes-Bamboo

Beter slapen dankzij een verzwaringsdeken

Veel mensen vinden het moeilijk om in slaap te vallen of om de hele nacht rustig door te slapen. Wanneer je niet rustig inslaapt of doorslaapt krijg je daar op den duur veel last van. Je raakt sneller ge├»rriteerd, je kunt je minder goed concentreren en je kunt er zelfs depressief van worden. Het is dus belangrijk om een manier te vinden waardoor je wel goed kunt slapen. Een verzwaringsdeken kan hierbij helpen. 

Hoe werkt een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is eigenlijk een gevulde deken. Het gewicht en de druk van de deken zorgen voor ontspanning. De hersenen gaan door de diepe stimulatie van de druk extra serotonine (geluk hormoon), dopamine en melatonine (slaapchemicali├źn) aanmaken zodat je geestelijk en lichamelijk ontspant. Wanneer je veel stress hebt maakt je lichaam extra cortisol aan, wanneer je onder de deken ligt wordt de aanmaak van cortisol geremd en ervaar je dus minder stress. Naast de hormoon aanmaak kalmeert ook het zenuwstelsel dankzij het gewicht van de verzwaringsdeken. Dus naast de geestelijke rust, ervaar je tegelijkertijd lichamelijke rust. 

Specificaties-verzwaringsdeken

Het gewicht en materiaal

De Novaline verzwaringsdeken bestaat uit verschillende lagen. De binnenste laag is gevuld met hypoallergeen glaszand, dit is geluidsstil en zorgt voor het gewicht van de deken. Alle materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit zodat je met een gerust hart kunt slapen.

Wanneer je een verzwaringsdeken wilt kopen moet je goed kijken welk gewicht bij jou past. Een verzwaringsdeken mag ongeveer 10% van jouw eigen lichaamsgewicht hebben. Je krijgt dit gewicht natuurlijk niet helemaal op je wanneer je slaapt. Een deel van de deken ligt om je heen. Hierdoor ervaar je nog meer dat gevoel van geborgenheid.

 

Hoesloos dekbed voor kinderen

Waarom een verzwaringsdeken?

  • Het verlaagt je stressniveau
  • Je wordt sneller slaperig
  • Tijdens het slapen hersteld je lichaam zich beter

Voor wie is een verzwaringsdeken bedoeld?

Uit onderzoek is gebleken dat je door het gewicht van de deken rustiger slaapt en minder angst ervaart. Omdat het zenuwstelsel kalmeert dankzij het gewicht van de verzwaringsdeken kan het een grote hulp zijn bij mensen die niet in slaap vallen vanwege angstgevoelens en vele andere aandoeningen. Omdat het moeilijker is om te bewegen wanneer je onder de deken ligt, helpt het ook om de rusteloosheid die veel mensen tijdens het slapen ervaren te verminderen en lukt het beter om de hele nacht door te slapen.

De deken biedt dus ondersteuning bij veel verschillende klachten. Wij hebben de belangrijkste op een rijtje gezet: slaapproblemen, HSP, ADHD, autisme, dementie, PTSS, prikkelverwerking, down syndroom, DCD, chronische pijn, onrustig slapen en onrustige benen.

Niet alleen volwassenen kunnen profiteren van de positieve effecten van een verzwaringsdeken. Je kunt de deken ook gebruiken voor een kind. Het is belangrijk om dan voor het juiste gewicht te kiezen.

Verzwaringsdeken kids en eenpersoons met beschermhoes

Niet alleen in de nacht

Niet alleen gedurende de nacht is het heerlijk om de deken te gebruiken. Wanneer je overdag last hebt van overprikkeling is het ook fijn om er gebruik van te maken. Overprikkeling kan hele nare klachten opleveren zoals: hoofdpijn, vermoeidheid, hartkloppingen en depressieve gevoelens. Het kan dan helpen om de verzwaringsdeken overdag te gebruiken. Wanneer je de deken over of om je heen slaat kom je tot rust en zijn de klachten vaak te verminderen. 

Bestel snel en ervaar het zelf!

30 dagen proefslapen. Niet goed? Geld terug.